Fiets van de zaak? De mogelijkheden op een rijtje

Een fiets van de zaak? Het klinkt makkelijker gezegd dan gedaan. Niet omdat er niet genoeg mogelijkheden zijn. Maar juist omdat de mogelijkheden zo divers zijn. Als organisatie heb je de keuze tussen fietsen kopen of fietsen leasen. Maar binnen deze opties kunnen verschillende fiscale regels van toepassing zijn. Benieuwd wat de mogelijkheden zijn en welke fiscale regels daarbij horen? We hebben de fiets van de zaak mogelijkheden hieronder voor je op een rijtje gezet:

Optie 1: Fiets van de zaak leasen

Een fiets van de zaak lease je vanaf 2020 op dezelfde manier als een auto: met een vaste bijtelling. Die bijtelling is vastgesteld op 7%. Dat betekent dat de werknemer voor een paar euro per maand een fiets van de zaak ook privé mag gebruiken. De kilometervergoeding vervalt maar staat nog ter discussie. 

Kies je voor leasen? Dan ga je een contract aan met een leasemaatschappij. Dat betekent dat zaken als verzekeringen, onderhoud, service, reparatie en pechhulp inbegrepen zijn in het contract. Je hebt hier dus geen extra kosten aan.  

Vooral voor startende ondernemingen is de versimpelde lease mogelijkheid interessant. Voor hen is een gezonde cashflow in de eerste jaren van levensbelang. Een investering (het kopen van fietsen) is dan niet aan te raden: je kunt de lasten beter gedeeltelijk over de jaren spreiden (leasen).  

Fiets van de zaak mogelijkheden in je mailbox?

Download de whitepaper!

Optie 2: Fiets van de zaak kopen

Een fiets kopen via de zaak kan op drie verschillende manieren. Je kan de fiets verstrekken aan je werknemers, vergoeden of je werknemers een renteloze lening aanbieden. Bij elk van deze mogelijkheden zijn fiscale regels van toepassing. Wil je volledig op de hoogte zijn van de fiets van de zaak mogelijkheden? Download dan onze whitepaper door het formulier hiernaast in te vullen en je ontvangt hem direct in je mailbox!

Fiets van de zaak mogelijkheden in je mailbox?

Download de whitepaper!