Leasebedrag berekenen

Het leasebedrag berekenen van een elektrische fiets, wat de maandelijkse kosten zijn en hoe je deze kan verdelen tussen werknemer en werkgever kan met het voorbeeld hieronder. Sinds 1 januari 2020 is het namelijk een stuk eenvoudiger om op een fiets van de zaak te rijden. Een fiets lease je dan op dezelfde manier als een auto: met een vaste bijtelling. Voor 7% vaste bijtelling kan de werknemer de fiets ook privé gebruiken. De maandelijkse kosten hangen natuurlijk af van de afspraken tussen werkgever en werknemer. 

Rekenvoorbeeld zakelijk leasen bij Fietsenwinkel.nl
Rekenvoorbeeld zakelijk leasen bij Fietsenwinkel.nl

Welke prijs wordt gehanteerd als de aanschafprijs van een leasefiets?

De aanschafprijs van een leasefiets is over het algemeen lager dan de consumentenprijs. Doordat het lease aanbod minder fietsen bevat dan het consumentenaanbod, ontstaan er schaalvoordelen waardoor leasefietsaanbieders fietsen voor een lagere prijs kunnen aanbieden. Hier begint dus al je leasevoordeel!

Wat zit er in mijn verzekeringspakket?

Het grote voordeel van het leasen van een elektrische fiets is dat je geen omkijken hebt naar service, onderhoud, schade en/of diefstal. Dit komt door het uitgebreide servicepakket wat je standaard krijgt bij het leasen van een fiets. Het standaard servicepakket dekt alle risico’s. Het premium pakket biedt enkele extra’s. Vraag onze lease expert (zakelijk@fietsenwinkel.nll) naar de mogelijkheden.

Hoe lang duurt een leasecontract?

Het standaard leasecontract bij Fietsenwinkel.nl Zakelijk heeft een duur van 36 maanden.

Wat wordt er berekend met mijn brutoloon?

De vaste bijtelling van 7% wordt berekend aan de hand van de belastingschijf waarin jouw brutoloon valt. Vanaf 2020 gaan we van 4 belastingschijven naar 2. In de eerste schijf vallen alle inkomens tot €68.507 en wordt 37,35% van het inkomen belast. De tweede schijf zijn alle inkomens hoger dan €68.507. Zij betalen belasting over 49,50% van hun inkomen.

Hoe worden het leasebedrag verdeeld tussen werknemer en werkgever?

De 7% vaste bijtelling betaalt de werknemer om de fiets van de zaak ook privé te kunnen gebruiken. Dit wordt ingehouden op zijn loon. De verdere kosten van de leasefiets kunnen worden verdeeld tussen de werknemer en werkgever. Dit zijn afspraken die werknemer en werkgever met elkaar kunnen maken. Is de eigen bijdrage vanuit het nettoloon van de werknemer hoger dan de bijtellingskosten? Dan vervalt de bijtelling en wordt geen 7% van zijn loon ingehouden. Dit is wordt automatisch in de calculator meegenomen.

Alles in één pakket
Onderhoud, hulp bij pech onderweg en verzekering inbegrepen

Gezond op de fiets
20% minder kans op diabetes bij 30 minuten fietsen per dagij pech onderweg en verzekering inbegrepen

Een aantrekkelijk kostenplaatje
Voordelige aanschafsprijs en geen dure parkeerplaats meer nodig

Help het milieu een handje
1 maand de fiets (i.p.v. auto) bespaart evenveel CO2 als een boom in 1 jaar

Fiets van de Zaak: Download gratis whitepaper