Leasefiets voor werknemers: gezond en duurzaam!

Stilstaan op de (snel)weg is al jaren één van de grootste ergernissen, maar  waarom staan we dan iedere dag in de file? Meer dan 50% van de werknemers woont binnen 15km van het werk: een afstand die je prima kunt fietsen! Op de fiets naar het werk is vaak sneller, zeker gezonder en altijd goed voor het milieu. En dankzij de nieuwe bijtellingsregeling die vanaf januari 2020 is ingegaan, wordt de fiets van de zaak financieel gezien ook een stuk aantrekkelijker voor je. Dus waarom ga je niet gewoon leasen?

Een leasefiets hoeft niet duur te zijn

  • Afhankelijk van je belastingschaal loopt je voordeel op tot 35% ten opzichte van de aankoop van een nieuwe fiets. En in plaats van in één keer het gehele aankoopbedrag overmaken, ben je elke maand een vast, laag tarief kwijt.
  • Indien je baas niet het volledige bedrag betaalt, dan kun je – heel slim - de volledige leasekosten inclusief service- en verzekeringspakket laten verrekenen met je brutoloon. Je spreekt met je werkgever af dat je vrijwillig brutoloon uitruilt voor de leasekosten. Het voordeel? Je brutoloon daalt en daarmee je belastingen en sociale bijdragen.
  • Net als bij een leaseauto is er bij je leasefiets sprake van bijtelling. 7% om precies te zijn. Dat betekent dat jaarlijks 7% van de consumentenadviesprijs van de fiets bij je salaris wordt opgeteld. En daar betaal je dan belasting over. In de praktijk ben je voor een gloednieuwe fiets van € 2.500 slechts 5-6 euro maand kwijt.

Hoe leasen voor werknemers werkt

Meld je aan voor Hellorider Zakelijk Lease

Stap 1

Schrijf je in en laat ons weten dat je graag je werkgever overtuigt deel te nemen: dan helpen wij je op pad! Inschrijven heb je in slechts een paar klikken gedaan. Let’s go green together!

Ontdek alle details over Hellorider Zakelijk Lease

Stap 2

We geven jou alle benodigde informatie om met je werkgever in gesprek te gaan over een leasefiets. Zo je verschillende constructies voorleggen aan je werkgever, ook indien je werkgever niet meebetaalt aan het leasebedrag. 

Ontvang toegang tot de portal van Hellorider Zakelijk Lease

Stap 3

We nodigen je werkgever uit om een maatwerk oplossing te bespreken. Daarna kun jij jouw e-bike kiezen uit het gehele assortiment e-bikes van Fietenwinkel.nl. Op zoek naar een racefiets of stadsfiets? Ook die bieden we op aanvraag aan!

Waarom Fietsenwinkel.nl Zakelijk

Snel & professioneel geregeld

Geen papierwinkel waar je doorheen moet. Heldere en simpele processen om tot een leasefiets te komen. We hebben al honderden leasefietsen op de weg dus weten wat we doen.

Volledige ontzorging

In ons leasepakket zit standaard pechhulp, volledig dekkende schade- en diefstalverzekering, en de benodigde onderhoud en reparaties om je fiets in goede staat te houden.

Uitermate scherpe prijzen

Gezamenlijk inkopen met Fietsenwinkel.nl geeft ons inkoopvoordeel dat we teruggeven aan de klant. Bovenop onze scherpe prijzen bieden we ook nog extra scherpe HERO DEALS.

Grootste assortiment e-bikes van Nederland

Kies uit 25 verschillende e-bike en speed pedelec merken en ruim 250 e-bike modellen. 

Alles in één pakket
Onderhoud, hulp bij pech onderweg en verzekering inbegrepen

Leasekosten calculator

Bereken hier jouw maand- en jaarbedrag

Bereken hier jouw jaarlijkse en maandelijkse leasekosten en zie wat de mogelijkheden zijn