Zakelijk leasen voor ZZP: voor wie graag zelf z'n dag indeelt

Als zelfstandige kies je voor vrijheid. Van een baas, van vaste uren en hokjesdenken. Ontdek ook de vrijheid die een (elektrische) leasefiets met zich meebrengt. Trap lachend de file voorbij, bepaal je eigen uren en kom nooit meer bezweet aan op een afspraak. Met Fietsenwinkel.nl Zakelijk komt die vrijheid heel dichtbij!

Voordelen van leasen

Alles in één pakket
Onderhoud, hulp bij pech onderweg en verzekering inbegrepen

Gezond op de fiets
20% minder kans op diabetes bij 30 minuten fietsen per dag

Een aantrekkelijk kostenplaatje
Je least al een fiets vanaf €52 per maand en hebt geen dure parkeerplaats meer nodig

Help het milieu een handje
1 maand de fiets (i.p.v. auto) bespaart evenveel CO2 als een boom in 1 jaar

Voordelen als ZZPer

Kilometervergoeding

kies je ervoor om de fiets met privévermogen aan te schaffen? Dan heb je recht op een vergoeding van maximaal € 0,19 per gereden kilometer. Dit bedrag mag je aftrekken van de winst uit onderneming bij de aangifte inkomstenbelasting. In die € 0,19 per gereden kilometer zijn alle kosten inbegrepen. Je mag daarnaast dus geen extra kosten voor bijvoorbeeld de aankoop of het parkeren in een fietsenstalling aftrekken.

Fiets van de zaak

Gebruik je jouw fiets minimaal 10% voor zakelijke ritten? Dan mag je deze op naam van je bedrijf zetten. Het voordeel daarvan is dat je alle gemaakte kosten mag opvoeren als aftrekpost van de winst uit onderneming. Dat geldt zowel voor het aankoopbedrag als de kosten voor eventuele verzekeringen en onderhoud. Ook de btw die je betaalt, is fiscaal aftrekbaar.

Investeringsaftrek

Kost jouw fiets meer dan € 450, exclusief de teruggevraagde omzetbelasting? Dan komt deze op de balans te staan. De fiets telt dan mee voor de kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA), waarvoor je in aanmerking komt als je meer dan € 2.300 investeert in bedrijfsmiddelen. Je mag dan 28% van het geïnvesteerde bedrag in mindering brengen van de winst.

Hoe leasen werkt voor zzp'ers

Meld je aan voor Hellorider Zakelijk Lease

Stap 1

Laat ons weten dat je geïnteresseerd bent door je (bedrijf) in te schrijven. Inschrijven heb je met slechts een paar klikken gedaan: bij Fietsenwinkel.nl Zakelijk geen eindeloze formulieren.

Ontvang toegang tot de portal van Hellorider Zakelijk Lease

Stap 2

Wij regelen de administratie en nodigen je daarna uit om je (selectie aan) fiets(en) te kiezen in onze leasefiets portal. Geen gedoe en keuzestress: zo makkelijk kan het leasen van fietsen zijn. 

Krijg je leasefiets geleverd op de zaak

Stap 3

Zodra we je definitieve bestelling binnen hebben, regelen we dat de gekozen fiets(en) zo snel mogelijk voor je klaar staan. Ook service en onderhoud achteraf is geregeld, handig toch?

Waarom kiezen voor fietsen?

  • People are in the best mood while they’re bicycling compared to any other way of getting around. Automobile passengers and drivers are second happiest, followed by walkers, then train or subway riders, with bus passengers coming in least happy.

    Eric Morris
    Onderzoeker Clemson University
  • Maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) is gewoon goed voor uw business en uw imago. Vooral de overheid kijkt bij aanbestedingen en het gunnen van opdrachten ook naar de manier waarop u onderneemt en de impact daarvan op de wereld.

    ABN AMRO