Leasen of kopen? De 4 voordelen van e-bike leasing

Leasen of kopen? 4 voordelen van e-bike leasing voor werkgevers

Wil je meer medewerkers op de fiets naar kantoor krijgen? Gelijk heb je! Fietsende werknemers melden zich minder vaak ziek dan niet-fietsende collega’s en je kunt enorm besparen op bijvoorbeeld parkeerplekken en tegelijk je milieudoelstellingen halen. Twijfel je vervolgens tussen het leasen of kopen van fietsen voor je werknemers? Lees hier de 4 voordelen van het leasen van (elektrische) fietsen voor jouw bedrijf!

1. Geen financiële verrassingen

Wanneer je kiest voor leasing, ga je een contract aan met een leasemaatschappij. Dat betekent dat zaken als verzekeringen, onderhoud, service, reparatie en pechhulp inbegrepen zijn in het contract. Je loopt dus als werkgever geen risico op onverwachte hoge kosten voor reparaties en service. Dankzij het vaste maandbedrag blijft je uitgavenstroom gedurende de looptijd van het contract constant. Je weet iedere maand precies wat er binnen komt en wat er uit gaat.

2. Luxer segment e-bikes binnen handbereik

Laten we eerlijk wezen: die superdeluxe speed pedelec van bijna €10.000 is niet iets wat je zomaar aanschaft voor je werknemers. Maar met leasing komen dit soort luxe e-bikes binnen handbereik! Je hoeft het bedrag niet meer in één keer af te rekenen en daarnaast kun je afspraken maken met je werknemer, waarbij gekeken wordt welk deel de werknemer zelf betaalt en voor welk deel van het leasebedrag jij als werkgever opdraait. Over het algemeen bieden e-bikes uit een hogere prijsklasse meer comfort en mogelijkheden dan de goedkopere modellen. Met bijvoorbeeld weer minder kans op pech/storingen en een tevreden werknemer.

3. Haal het maximale uit het mobiliteitsbudget

Niet iedere werknemer zou 5 dagen per week naar het werk willen fietsen. Een afspraak buiten de deur of een zware westerstorm: in dat geval is het ideaal als een werknemer beschikking heeft over zowel een auto als een fiets. Als jouw bedrijf al leaseauto’s aanbiedt, waarom zorg je er dan niet gewoon voor dat er een stukje over blijft in het mobiliteitsbudget om tegelijk ook fietsen te leasen? Een kwestie van iets minder extra’s en accessoires voor de auto (die prachtige velgen hoeven niet per se), fietskeuze toevoegen en je bent er in totaal aan kosten niets extra’s aan kwijt. Op die manier is het vele malen interessanter om fietsen te leasen dan te kopen.

4. Financieel aantrekkelijk voor start-ups

Ben je een startende ondernemer/startup? Dan is leasen zeker goed om over na te denken. De eerste jaren zijn cruciaal: een gezonde cashflow is dan van levensbelang. Een enorme investering (het aanschaffen van e-bikes) is dan niet aan te raden: je kunt de lasten beter gedeeltelijk over de jaren spreiden (leasen). Op die manier kun je op korte termijn iets realiseren voor je werknemers, zodat je na een paar jaar je lange termijnvisie kunt uitrollen.

Lees verder

Fiets van de Zaak: gratis whitepaper download