Op een speed pedelec van de zaak langs de file!

Speed pedelec van de zaak

Je kent het wel, je luistert naar je favoriete liedje terwijl je rustig naar je werk toe fietst. Opeens wordt je uit het niets ingehaald, met indrukwekkende snelheid komt iemand voorbij op een speed pedelec. Herkenbaar aan het mooie robuuste frame, de nummerplaat en het dragen van een helm door de berijder.

Dit is namelijk verplicht. Speed pedelecs gaan in vergelijking tot een normale elektrische fiets een stuk sneller. Ze halen tot wel 45 km/u terwijl een normale e-bike een snelheid tot 25 km/u haalt. Een speed pedelec is vergelijkbaar met een bromfiets, alleen dan beter voor het milieu én je gezondheid.

Speed pedelec als vervoersalternatief

De speed pedelec en elektrische fiets worden gezien als hét vervoersalternatief voor afstanden van 10 tot 40 kilometer. Door de fiets van de zaak regeling wordt het gebruik van de speed pedelec en e-bike dan ook gestimuleerd. En laten steeds meer mensen de auto staan om op de elektrische fiets te springen.

Uit een onderzoek afgenomen door International Bike Group, zegt 46% van alle ondervraagden de auto te vervangen voor de e-bike of speed pedelec. Daarnaast worden er steeds meer fietssnelwegen aangelegd zodat ook speed pedelecs niet meer altijd de openbare weg of fiets/bromfietspad op hoeven en de bereikbaarheid tussen steden makkelijk wordt.

Speed pedelec leasen

Tegenwoordig is een speed pedelec van de zaak niet meer ondenkbaar. Voor een laag vast maand bedrag, is het vanaf dit jaar mogelijk om een speed pedelec zakelijk te leasen met 7% bijtelling. Wat voorheen een fikse uitgave leek, is nu opeens betaalbaar.

Een uitkomst voor iedereen die erover na heeft gedacht maar niet de stap heeft genomen vanwege de hoge kosten. Hoeveel je precies maandelijks gaat betalen ligt aan je totale jaarinkomen en de verhouding tussen wat werkgever en werknemer betalen.

Stromer ST1 X zijaanzicht

Speed pedelec van de zaak voor ZZPers

Ook ZZPers kunnen natuurlijk over een speed pedelec van de zaak beschikken. Sterker nog, dankzij diverse milieu subsidies van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) zit je als ZZP-er al snel voordelig op een speed pedelec. Dankzij de aftrek die door deze subsidies geboden wordt, kan het kopen zelfs voordeliger uitpakken. Met de Mia en Vamil subsidies streeft de overheid er dan ook naar om het aantal brommers op de weg terug te dringen.

Speed pedelec regelgeving

Indien je geïnteresseerd bent in een speed pedelec van de zaak, gelden dezelfde regels als voor een bromfiets. Een geel kenteken, het dragen van en helm en een zijspiegel zijn verplicht. Ook moet de berijder minimaal 16 jaar oud zijn en moeten de fietsen de openbare weg of fiets/bromfietspad op. Vergeet ook een verzekering voor wettelijke aansprakelijkheid (WA) niet en zorg ervoor dat je altijd je kentekenbewijs op zak hebt. Zo komt er nog best wel wat bij kijken, maar dat alles voor jouw eigen veiligheid.

De beste speed pedelec

Stromer behoort tot één van de beste speed pedelec merken van dit moment en wordt ter beschikking gesteld als speed pedelec van de zaak door Fietsenwinkel.nl Zakelijk. In 2019 bekroonde het AD de Stromer ST3 met de prijs: ‘Beste speed pedelec vanaf €5000’. De Stromer ST5 won tot voorkort het Design & Innovation award 2020. Kortom, speed pedelecs van Stromer blijven in de prijzen vallen!

Ook op zo’n knap staaltje ontwerp je woon-werk afstand afleggen of je werknemers stimuleren er mee uit de auto te stappen? We helpen je graag de beste keuze voor jouw organisatie te maken.

Lees verder

Fiets van de Zaak: gratis whitepaper download